oh my DOT

#9 Connecting
the dots

Connecting the dots #9

Je čas

… umyť sa, vyžehliť košeľu a vrátiť sa späť do real… roboty. Modlime sa za všetkých, ktorí púšťajú v open office hudbu nahlas, telefonujú mimo konferenčných miestností a obedujú mimo kuchynky. A modlime sa aj za seba, aby sme si pozitívne návyky z karantény udržali aj mimo nej.
Ale späť k dôležitejším veciam:

Marketing a médiá

#1 Uaaaa, kam odišli peniažky, ktoré počas karantény marketéri investovali do facebookových postov? Poslúžili na kúpu novej značky do FB portfólia. Giphy je už pod krídlami Marka Z. spolu so 700 miliónmi dát o nás, obyčajných smrteľníkoch.

#2 
Britská IPA vydáva Lockdown Learning – sumár super zdrojov na posunutie vašich vedomostí na ďalší level. Niektoré zdarma, niektoré za znížený poplatok – no mnoho z nich stojí naozaj za to.

#3
Aj tento rok značky zabojovali v rámci Tribeca Film Festival o Tribeca X Award, ktorá predstavuje priesečník medzi umením a reklamou. Z ocenených najviac zarezonovala séria mini filmov pre Dove, no za pozretie stojí aj Volvo a Red Bull.

#4 „Now more than ever…“
existujú veci, ktoré jednoducho nefungujú. Neuveríte, keď zistíte, čo komunikuje táto srdcervúca reklama. 

#5 
A na záver marketérskej časti trocha klebiet z medzinárodnej scény. Spoločnosť Publicis sa snaží svoje (nedobré) meno napraviť prísľubom, že stredným a malým biznisom vráti peniaze, ak nebude schopná dosiahnuť želané výsledky. Ako to v reále bude vyzerať, nik netuší.

Život

Tento týždeň podporíme slovenskú multikultúrnu a art scénu.

Čo pozerať:
SND uviedlo inscenáciu HollyRoth o bizarnom a tragikomickom živote Jána Hollého v podaní Rotha. Pozerajte, kým nezmažú.

Čo čítať:
Svetlo pod perinou je nový slovenský rozprávkarský projekt o známych aj neznámych Slovenkách a Slovákoch. Super inšpirácia napr. na čítanie s deťmi (odporúčam Mariána Vargu alebo Dušana Jurkoviča).

Ako si rozšíriť obzory:
Archív RTVS je slovenský poklad a najlepšie na tom je, že všetky dokumenty sú zdarma! Ak niekto nevidel Expremiérov, tak tu, Fetiše televízie tu a Budujeme Slovensko, séria o industriálnych stavbách tu.

Kam vyraziť:
Tento rok asi ostávame na Slovensku, a preto Hike Mates budú vaši noví priatelia na celé leto. Kam do hôr, čo preliezť, kam sa pozrieť – všetko na jednom mieste.

Long read týždňa:
Pulitzerove ceny sú rozdané! Do pozornosti dávam tento víťazný príspevok od Bena Tauba o mužovi, ktorý bol väznený a mučený viac ako 14 rokov, a vizuálne nebo od Barryho Blitta, ktorý robí obálky pre The New Yorker.

To je opäť všetko! Najbližšie správy budú od Peťa.
M.