oh my DOT

#52 Connecting
the dots

Connecting the dots #52

Guilty pleasure

Toto slovné spojenie sa nám asociuje s reality shows, romantickými komédiami a chytľavými pesničkami. Bolo nám vtláčané, že by sme si tento druh contentu nemali užívať. Ak máme „seriózny“ vkus na veci, tak toto umenie je lacné. Pravda však je, že The Real Housewives of Beverly Hills ma naučili o ľuďoch viac ako kritikmi oslavované umenie.

Marketing a médiá

#1 O nostalgii, strachu z budúcnosti a Gen Z v skvelom rozbore od BBH. Nostalgia zažíva boom a ešte zaujímavejšie je, že cykly sa trocha zrýchľujú. Ak sme mali pred 2 rokmi pocit, že 90’s sú trendy, tak teraz je to Y2K obdobie.

#2 Na LinkedIne sa rozmohla nová vec. Fejkové profily. Nabudúce, keď vám bude niekto gratulovať k skvelému úspechu, tak to môže byť robot.

#3 Tequila zažíva revival. Z nápoja pre turistov a študentov stredných škôl sa stáva nový populárny drink. V USA rastie najrýchlejšie zo všetkých spirits. Čo myslíte, do akej miery za to môže Kendall Jenner?

#4 Čo potrebuje náš odbor viac ako metaverse? Dospieť. 

#5 TikTok má jednu prehliadanú funkcionalitu, ktorá môže byť next big thing. Komentáre. Sú chytré a často pôsobia ako punchline vtipov. „If a tiktok got u laughing the comments gon have you gasping for air.“

Život

#1 2 731 ľudí vytvorilo New York v Minecrafte.

#2 Múzeum zvukov, ktorým hrozí vyhynutie. Spomienkový optimizmus v tom najlepšom slova zmysle: rotačné telefóny, tamagotchi a icq zvuky pre budúce generácie. ❤️

#3 The Creative Independent je skvelý zdroj zaujímavých myšlienok, inšpirácie a vôbec motivácie pokračovať ďalej.
 
#4 Cítite sa osamelí? Nie ste v tom sami. Čísla naznačujú, že čoraz viac ľudí rieši nejaký pocit osamelosti a historicky najviac ľudí nemalo za posledný rok sex.

#5 V roku 1955 utrpel prezident Dwight D. Eisenhower pri hraní golfu masívny infarkt. To, čo sa stalo potom, prinieslo najväčšiu epidémiu obezity, akú kedy svet videl.

Populárny content mesiaca: Notting Hill

Ostávajte zdraví, priatelia.
Nabudúce píše Monča.
P.