oh my DOT

#50 Connecting
the dots

Connecting the dots #50

Ambivalentnosť.

Kto je líder v malej skupine? Ten, kto hovorí najviac a pritom nezáleží na kvalite informácií. Viete, ktorá vlastnosť ešte tomu pomáha? Rozhodnosť. Ak má človek zmiešané pocity, automaticky to uberá na dôveryhodnosti.
Náš mozog nás takto klame a je dobré si dávať kontrolné otázky, či je tam skutočná hodnota.

Marketing a médiá

#1 Martin Weigel bol hosťom v On Strategy podcaste. Bring reality back to the industry.

#2 Wikipedia aj po toľkých rokoch stále prekvapuje. Toto je zoznam 188 kognitívnych predsudkov na Wikipedii, zoskupených do kategórií, vykreslených ako radiálny dendrogram a prepojených s príslušnými článkami na Wikipedii. Mokrý sen stratégov.

#3 Arsenal London podporuje malých lokálnych podnikateľov. Vyrobí im obsah, obsadí tam hráčov a postne to na svoje kanály. Skvelé! 

#4 Gender Pay Gap Bot. Tak sa volá projekt, ktorý retweetoval každú zmienku o MDŽ (IWD) s informáciou, aký je rozdiel medzi platmi mužov a žien v danej organizácii. Bim-bam-bom. @franwritescopy & @AliFensome

#5 FBI napísali príručku k slangom na internete. LOL. Je to podobné,  ako keď väčšina marketérov hovorí to, čo si myslí celá Gen Z.

Život

#1 Pozitívny pohľad na ľudstvo ako celok je v týchto dňoch dosť náročný. Trocha to uľahčuje stránka humanprogress.orgSvet sa z väčšej časti nezhoršuje.

#2 Skvelá akcia! Všetko, čo dokážete uniesť 60 yardov, si kúpite za 60 dolárov!

#3 Chcete preraziť v hudbe? TikTok je to miesto. 
 
#4 World Nature Photography Awards.

#5 Micropedia. Služba, ktorá združuje všetky microagresie na jednom mieste. Užitočné vedieť do života. Slová vedia byť tricky. 

Guilty pleasure mesiaca: Selena + Chef

Ostávajte zdraví, priatelia. Nabudúce píše Monča.P.