oh my DOT

#34 Connecting
the dots

Connecting the dots #34

The „I“ word

Psychológovia, sociológovia a antropológovia. Na nich sa hráme v momente, keď si myslíme, že za deň (v lepšom prípade za dva) prinesieme skutočne nový pohľad na vnútorné motivácie človeka, v reklamnom svete známy ako insight.

Skôr by sme sa však mali zamerať na to, aby sme v našich konceptoch boli viac užitoční ako zbytočne múdri. Insight by totiž nemal byť reklamný gimmick na originálne myšlienky.

Marketing a médiá

#1 Tom Roach vo svojom blogu píše o krátkozrakosti a ako to vplýva na naše marketingové rozhodnutia. Namiesto večného hľadania odpovedí v reportoch skúsme zdvihnúť hlavu od pracovného stola a nájsť súvislosti v obyčajných veciach.

#2 Guinness rozumie, ako fungujú „distinctive assets“, a používajú ich aj vo svojej najnovšej kampani a ako čerešničku na torte dali nový význam ich existujúcemu claimu. Skvelá práca!

#3 Apple vs. ads. Apple ovplyvňuje, ako počúvame hudbu, pozeráme filmy a hráme hry. Teraz ovplyvní, ako sa zobrazujú reklamy. Rozbor od Benedicta Evansa v jeho poslednej eseji. BTW, už ste si vypli trackovanie reklám na svojom novom iOS?

#4 Google otvára svoj prvý kamenný obchod.

#5 Ako by mala vyzerať entertainment company v roku 2021? Prečo je odpoveď na túto otázku dôležitá aj pre nás, rozoberá Matthew Ball. Toto čítanie stojí za to.

#6 Rory Sutherland je jedna z našich stálic v tomto newsletteri. Niekto dal dokopy krátke zhrnutie jeho hlavných prínosov v marketingu.
A Nudgestock bude aj tento rok. Tu sa registrujete.

Život

#1 Úspech a bohatstvo sú náhoda. Najúspešnejší ľudia nie sú najtalentovanejší. Tak trocha sme to tušili, ale teraz máme aj dôkaz od vedcov z MIT.

#2 Pamätáte sa na virálny článok z minulého roka, kde 68-ročný človek dal 68 rád do života? Tento rok napísal pokračovanie a tie rady sú rovnako skvelé ako predošlé a pripomínajú, o koľko sú starší ľudia múdrejší. Fakt odporúčam.

#3 Takéto pekné stránky ste už dlho nevideli.

#4 Reddit je moja najobľúbenejšia sociálna sieť. Je to veľký svet a niekto mu spravil mapu podľa subredditov. Super pre ľudí, ktorí nevedia, čo tam vlastne hľadať.

#5 Rolling Stone vytvoril rebríček 100 najlepších sitcomov. Prekvapko je, ako nízko sú Priatelia a koľko seriálov v prvej desiatke nepoznám.

Ostávajte zdraví, priatelia. Nabudúce píše Monča.
P. S. Odteraz pravidelne vychádzame už aj v Stratégiách v podobe stĺpčeka.
P.