oh my DOT

#33 Connecting
the dots

Connecting the dots #33

Filozofické okienko pre marketérov

Všimli ste si, ako sa v marketingu poúčame z minulosti? Nie? To asi preto, že to často nerobíme. Namiesto toho sa pri každom novom zadaní bezhlavo vrháme do nových AR filtrov, stickerov a spoluprác bez toho, aby sme vedeli, či to funguje. A sú vôbec štatistiky v reportoch relevantné, keď vieme, že digitálny marketing bol z ad fraudu obvinený už niekoľký raz po sebe?

Marketing a médiá

#1 Clio Awards poznajú víťazov. Must see pre všetkých kreatívcov. A ak máte hodinku nazvyš, tak aj The ANDYS.

#2 HypeAuditor zverejnil, že iba 55 percent followerov na Instagrame sú skutoční ľudia, čo v podstate znamená, že zvyšných 45 percent sú/boli neaktívne účty alebo fake followeri.

#3 Kurzy od jedného z najlepších stratégov nielen pre stratégov. Napríklad o ADHD alebo sebadôvere.

#4 Televízia ostáva najefektívnejším a zároveň najdôveryhodnejším médiom. Bodka.

#5 Veľmi pekný kúsok od Ogilvy UK o sexe v starobe. A celá kampaň vysvetlená tu.

#6 A Ralpha ste už videli?

Život

#1 Podľa Warrena Rustanda ľudia do štyridsaťpäťky nemajú jasno v tom, čo chcú so svojím životom robiť. V tomto článku zistíte, či ste na dobrej ceste zistiť to skôr.

#2 Learning how to learn je skvelý free kurz, ktorý vás naučí menej prokrastinovať a nasávať informácie efektívne, nie povrchne.

#3 Aj vy random klikáte na OK, keď na webe vyskočí banner s cookies? Vyskúšajte tento tool, ktorý dokáže odhaliť, ktoré spoločnosti takýmto jednoduchým OK majú prístup k vašim dátam.

#4 Ak sa chcete v kampaniach zamerať na udržateľnú budúcnosť, tu je 9 tém, ktoré budú rezonovať. A ešte jedna info… podľa The Guardian 100 spoločností je zodpovedných za 71 % všetkých emisií.

#5 Wow, počuli ste už o úzkosti z e-racingu? Brutal, čo sa nám deje.

Long listen týždňa od Hidden Brain: Štvorročné dieťa sa v priemere zasmeje tak 300-krát za deň. Na porovnanie, dospelému človeku takýto „výkon“ trvá dva a pol mesiaca.

Hurá do officov! Nabudúce sa vám prihovorí Peťo.

P. S.: Odteraz pravidelne vychádzame už aj v Stratégiách v podobe stĺpčeka.
Monči